ERC-MES vol que el govern espanyol apliqui el 10% d'IVA en serveis veterinaris d'animals domèstics


  • Comparteix:

Joan Capdevila, amb els regidors d'ERC-MES durant la presentació

Joan Capdevila, amb els regidors d'ERC-MES durant la presentació

ERC-MES presentarà una moció al ple de dilluns que ve per instar el govern espanyol a aplicar la proposta no de llei aprovada pel Congrés sobre la rebaixa de l'IVA en el serveis veterinaris relacionats amb els animals domèstics del 21 al 10%, el mateix que grava la ramaderia. Es tracta d'una proposta presentada per ERC a la cambra baixa espanyola i aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, que hi va votar en contra, i C's, que es va abstenir.

Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat republicà i veterinari de professió Joan Capdevila, ha presentat la moció aquest dilluns a Sant Cugat amb els representants del grup municipal. Capdevila ha remarcat la importància de la salut dels animals en la societat.

Joan Capdevila

El concepte en anglès és 'one health', una sola salut. Vol dir que la salut humana pateix si no es veu com un triangle amb salut animal i salut ambiental i no es tracta de manera conjunta.


La moció que es presentarà el ple forma part, segons el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor, d'una campanya nacional per pressionar perquè el nou govern de Mariano Rajoy tiri endavant la proposta. A la presentació, han assistit membres de la Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.