Quinze santcugatencs participen al congrés que ha de nomenar president d'ERC a Carod

L'objectiu del congrés és reorganitzar la cúpula del partit

Política

Publicat el 2/jul/04 per Ester Castanyer

Una quinzena de representants d'ERC de Sant Cugat assisteixen aquest cap de setmana al 24è Congrés Nacional de la formació, que es fa a Lleida. Entre d'altres aspectes, la jornada ha de servir per escollir a Josep-Lluís Carod-Rovira com a president del partit, amb funcions executives, i a Joan Puigcercós com a secretari general.

La representació d'ERC de Sant Cugat serà, probablement, una de les més nombroses a nivell local. I és que de la nostra ciutat, són més de 15 persones, entre membres de l'executiva i militants, les que assisteixen a aquest congrés.

Un congrés que, segons el president local, Jaume Massanés, ha de servir per millorar el model organitzatiu i poder afrontar el creixement que està experimentant la formació. Els republicans han d'escollir, també, l'actual secretari general, Josep-Lluís Carod-Rovira, com a nou president amb funcions executives.

Jaume Massanés

Després del nostre creixement electoral, hem d'organitzar-nos i millorar el sistema. I també hem de refermar Caord-Rovira com a president d'ERC.


Massanés ha valorat molt positivament l'àmplia assistència de representants santcugatencs al congrés, ja que segons ha dit, cada representant és un vot. Tot i això, la votació no serà tan necessària en un congrés on, segons el president local, predomina la voluntat de consens que hi ha hagut, fins al moment, en relació a les esmenes que s'han presentat a les diferents ponències.

Jaume Massanés

Hem tingut la gran aventatja que la pràtica totalitat de les esmenes han estat consensuades i s'han incorporat a les ponències.


Des de Sant Cugat s'han presentat un total de 5 esmenes a les ponències que es debatran, aquest cap de setmana, al Congrés Nacional d'ERC que se celebra a Lleida.