La CUP-PC i ICV-EUiA exigeixen a FGC que instal·li un ascensor a l'andana de la Floresta sentit Barcelona


  • Comparteix:

Estació de FGC de la Floresta / Foto: Railwaymania

Estació de FGC de la Floresta / Foto: Railwaymania

La CUP-PC i ICV-EUiA exigeixen a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que instal·li un ascensor a l'andana de la Floresta sentit Barcelona per garantir l'accessibilitat als trens des de les dues andanes de l'estació. Les formacions presentaran una moció al ple de dilluns que ve on insten l'Ajuntament a tirar endavant el projecte en cas que l'empresa ferroviària no se'n faci càrrec.

L'andana sentit Sant Cugat està connectada amb la plaça Josep Playà amb ascensor, mentre que des de l'altra andana només s'hi pot accedir a través d'una escala, fet que dificulta l'accessibilitat entre els dos punts a les persones amb mobilitat reduïda. Segons els cupaires i els ecosocialistes el mapa de FGC 'no respon a la realitat pel que fa a l'acondicionament real de l'estació de la Floresta' i 'pot fer creure als usuaris que l'accessibilitat està garantida per les dues andanes quan en realitat només ho està en una'.

El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué alerta que es tracta d'una informació que pot generar conflictes.

Ramon Piqué

Mentre preparàvem la moció ens vam adonar d'aquesta situació, que està marcada com a accessible i no ho és del tot. Per tant, és una informació errònia la que s'emet.


El text demana a FGC que instal·li l'ascensor i si no se'n vol fer càrrec que s'estudiïn possibles vies de pressió i fer una queixa oficial als òrgans directius. Els partits expliquen que el Col·lectiu de la Gent Gran de la Floresta i diverses entitats veïnals del barri han fet arribar a l'Ajuntament i al Consell de Barri de la Floresta la petició perquè se solucioni 'aquesta anomalia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.