ERC-MES proposa que s'estudiï instal·lar màquines expenedores de preservatius als instituts


  • Comparteix:

Màquina dispensadora de preservatius

Màquina dispensadora de preservatius

ERC-MES proposarà al ple de dilluns que ve que s'estudiï instal·lar màquines expenedores de preservatius als instituts. Aquesta és una de les demandes de la moció de la coalició en la lluita contra la sida i per fer front a l'estigmatització i la discriminació de les persones amb VIH. ERC-MES també demana que cada 1 de desembre, dia mundial de la lluita contra la malaltia, la façana de l'ajuntament llueixi el llaç vermell.

El text també reclama que es reforcin les accions i els programes d'educació sexual, prevenció i informació sobre les malalties de transmissió sexual i especialment de prevenció del VIH als centres d'educació secundària. Ho explica el regidor de la formació Èric Gómez.

Èric Gómez

Creiem que ara mateix ha disminuït la percepció de risc del jovent santcugatenc. Hi ha més joves que tenen relacions sexuals de risc i per tant sense l'ús del preservatiu. Creiem que des de l'Ajuntament s'ha d'impulsar que tota la població, però especialment el jovent, faci ús del preservatiu.


La moció també insta l'Ajuntament a adherir-se a la Declaració de París d'acció accelerada a les ciutats per posar fi a l'epidèmia i el VIH a escala mundial el 2030. En aquest sentit, el text demana que s'impulsin polítiques i estratègies per lluitar contra el VIH a la ciutat i assolir els objectius 90-90-90 fixats pel 2020.

Els independentistes també volen que es garanteixin punts d'accés gratuïts als preservatius, especialment als joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.