L'Ajuntament retira l'estelada de la plaça de Lluís Millet, però la ubica a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

L'estelada està ubicada ara a la plaça d'Octavià

L'estelada està ubicada ara a la plaça d'Octavià

L'Ajuntament ha retirat aquest dimecres l'estelada de la plaça de Lluís Millet en compliment de la interlocutòria que ha emès el jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona i l'ha reubicada a la plaça d'Octavià. L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera aquesta actuació un acte 'en defensa de la llibertat d'expressió i les nostres reivindicacions'.

Tot i que en declaracions als mitjans Conesa havia apuntat que la bandera independentista es retiraria aquest dijous, finalment el canvi s'ha produït aquest dimecres al vespre. L'estelada oneja a la plaça d'Octavià.

La reubicació, segons Conesa, es fa perquè la interlocutòria només fa referència a la plaça de Lluís Millet. L'alcaldessa acata així la interlocutòria, diu, però no comparteix aquesta decisió.

Mercè Conesa

Aquesta sentència parla exclusivament de la plaça de Lluís Millet. Haurem d'acatar però no renunciem a manifestar la nostra llibertat d'expressió.


Altres reaccions
Des del PP exigeixen la retirada immediata de la bandera com requereix el text del jutjat. En un comunicat, el president del partit, Álvaro Benejam, demana que l'Ajuntament 'reconegui la seva equivocació i cessi en l'actitud desafiant per no incórrer en un delicte de desobediència'. Els populars han registrat un nou requeriment perquè l'equip de govern retiri la bandera.

C's s'hi suma i demana que 'l'alcaldessa compleixi la sentència sense maniobres ni martingales'. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, s'ha mostrat satisfet amb el resultat de la sentència que ha qualificat d''evident'. Els taronges demanen que 'es respecti la neutralitat política dels espais públics'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.