ICV-EUiA proposa estudiar les rendes dels santcugatencs 'per aplicar la tarifació social de forma acurada'


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat les al·legacions d'ICV-EUiA als pressupostos i les ordenances fiscals

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat les al·legacions d'ICV-EUiA als pressupostos i les ordenances fiscals

ICV-EUiA proposa fer un estudi de les rendes dels santcugatencs 'per poder aplicar la tarifació social de forma acurada'. Segons la coalició, aquest informe és necessari per 'tenir uns barems concisos per poder redactar el reglament de subvencions'. El partit critica que l'anunci de l'equip de govern i ERC-MES de tarifació social i subvenció a l'IBI 'es fa sense saber exactament l'estructura de les rendes de la ciutat'. Els ecosocialistes defensen la bonificació de l'IBI a les famílies que no el poden pagar i proposen augmentar-lo en les rendes més altes per no perdre recaptació. En aquest sentit, els verds proposen augmentar l'IBI al màxim als centres comercials.

Ho ha explicat el regidor de la formació Ramon Gutiérrez en la presentació a la premsa del posicionament del grup municipal als pressupostos i les ordenances fiscals.

Ramon Gutiérrez

En general, no podem ni congelar ni rebaixar l'IBI. El que caldrà és apujar-lo tenint en compte que hi haurà famílies a les quals descomptarem perquè no poden el pagar i els ingressos han de ser els mateixos. Hem de poder mantenir els serveis municipals i els pressupostos com estan pensats.


El partit també proposa eliminar l'exempció de pagament de l'IBI de l'Església i de les escoles i instituts que no formen part del servei públic d'educació i de les que segreguen per sexes.

ICV-EUiA vol que s'iniciï una reflexió i un replantejament del pressupost destinat als pressupostos participatius i que se n'augmenti la partida. Els ecosocialistes també plantegen que es dobli la inversió en construcció d'habitatge social de lloguer. Gutiérrez ha explicat que garantir el dret a l'habitatge és una de les prioritats de la formació.

Ramon Gutiérrez

L'accés a l'habitatge és el principal problema que té la ciutat. Destinar dos milions d'euros a la construcció d'habitatge, i només un a l'habitatge de lloguer, és totalment insuficient.


Pel que fa a la despesa del consistori, els ecosocialistes demanen que es redueixin les que són 'supèrflues' i que es revisin el sous dels directius, alts càrrecs, servei de protocol i alcaldia, entre d'altres. També proposen que l'Ajuntament promocioni la banca ètica i ingressi part de l'estalvi en aquest tipus de banca i que es faci un pla d'estalvi energètic municipal més ambiciós que l'actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.