L'agrupació local del PSC destaca la voluntat del PSOE d'anar cap a un Estat més plural


  • Comparteix:

El PSC també remarca la voluntat d'incrementar els recursos dels ajuntaments

El PSC també remarca la voluntat d'incrementar els recursos dels ajuntaments

L'agrupació local del PSC ha fet una valoració positiva del 36è congrés del PSOE celebrat aquest cap de setmana a Madrid. Entre d'altres coses, els socialistes de Sant Cugat destaquen la sensibilitat de Rodríguez Zapatero per avançar cap a un estat més plural on s'impulsin les diferents llengües i realitats, així com la voluntat d'incrementar els recursos municipals i el reconeixement de la important tasca que fan els ajuntaments.

El congrés del PSOE s'ha clausurat amb un gran consens al voltant de la nova executiva encapçalada per José Luis Rodríguez Zapatero i amb la voluntat de fer possible el canvi de l'Estat Espanyol en els pròxims quatre anys, amb noves polítiques de caire social, econòmic i laboral.

Des de Sant Cugat, el primer secretari, Salvador Gausa, ha volgut remarcar la voluntat d'escoltar les demandes dels ciutadans així com la voluntat de diàleg palesada pel líder del PSOE en temes com la reforma de l'Estatut o del model de finançament autonòmic.

Un dels aspectes més rellevants per a Gausa ha estat però una de les principals peticions que portaven els socialistes catalans: la necessitat d'avançar cap a un estat més plural a nivell nacional, lingüístic i cultural. En aquest sentit, el santcugatenc assegura que s'estan fent passos importants.

Salvador Gausa

Sentir un president del govern parlar de la riquesa que conformen les llengües és molt important i crec que hi ha passos, ara cal portar-los a la realitat i anar avançant.


Pel que fa a la polèmica generada per la inclusió de José Montilla a la nova executiva del partit, Salvador Gausa considera que finalment s'ha entès que el PSC és un partit amb els seus propis estatuts i federat al PSOE, i que la millor manera d'estar ben representants a la nova executiva del PSOE és incloent-hi un representant català.

A nivell local, el primer secretari del PSC de Sant Cugat ha volgut remarcar la voluntat de resoldre el problema generat per la supressió de l'IAE a les arques municipals i el projecte d'incrementar els recursos i el reconeixement de la tasca que fan els ajuntaments.

Salvador Gausa

Hi ha un posició política ferma i decidida de voler afrontar el problema de la hisenda local, i anar cap a una estructura on els ajuntaments tinguin majors recursos.


Salvador Gausa ha assistit al congrés en qualitat de delegat de la federació Vallès Oest del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.