Sant Cugat se suma a una campanya informativa contra la venda il·legal al carrer


  • Comparteix:

La moció denuncia els perjudicis de la venda il·legal / Foto: Europa Press

La moció denuncia els perjudicis de la venda il·legal / Foto: Europa Press

Sant Cugat s'adhereix a la campanya de la Generalitat 'Digues no: les vendes il·legals al carrer estan prohibides' per conscienciar la ciutadania dels perjudicis d'aquesta pràctica. Es tracta d'una moció original de Convergència presentada amb C's i el PP i el vot a favor del PSC. ICV-EUiA i ERC-MES s'han abstingut mentre que la CUP-PC i el regidor no adscrit hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

Entre altres aspectes, la moció recorda que la venda il·legal perjudica la indústria i el comerç legalment establerts, atempta contra els drets dels treballadors i suposa una pràctica que suposa un frau a la hisenda pública.

Per fer la campanya informativa es posarà a disposició dels comerços, restauradors i establiments díptics informatius i cartells de la Direcció General de Comerç i l'Agència Catalana de Consum. La regidora de Comerç, Mayte Pérez, explica que es tracta d'una campanya que vol 'sensibilitzar la població'.

Mayte Perez

Repartirem díptics a les botigues i espais de concurrència afegint-nos a la campanya de l'Agència Catalana de Consum. Nosaltres no volem jutjar ningú, simplement volem que la gent sigui conscient d'aquesta pràctica.


El PSC, tot i el seu vot a favor, ha matisat que és 'una moció que es queda curta' i que els agradaria que l'Ajuntament fes 'una campanya més en clau local sobre el tema'. ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC han mostrat la seva sorpresa perquè el ple s'adhereixi a una campanya contra 'una pràctica inexistent a Sant Cugat'.

Els ecosocialistes i els republicans s'han abstingut en la votació i han demanat xifres a l'Ajuntament. La CUP-PC hi ha votat en contra i ha acusat la campanya d''estigmatitzar el col·lectiu dels venedors ambulants', com explica el regidor Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Algú pensa que el que venen aquests manters a la nostra ciutat és competència del comerç local? Ens sembla que aquesta moció és buscar problemes on no n'hi ha.


El consistori comunicarà l'adopció d'aquests acords a la Direcció General de Comerç i a l'Agència Catalana del Consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.