La CUP-PC acusa l'equip de govern d''intromissió política de primer ordre' als pressupostos participatius


  • Comparteix:

Procés de votació dels pressupostos participatius

Procés de votació dels pressupostos participatius

La CUP-PC acusa l'equip de govern d''intromissió política de primer ordre' als pressupostos participatius. Segons el grup municipal, durant el procés 's'ha perdut el caràcter autogestionari de diverses propostes', fet que ha suposat que algunes entitats es desvinculessin dels projectes que havien proposat. Els anticapitalistes qualifiquen de 'censura' l'actuació del govern municipal i es qüestionen quin era el veritable objectiu del procés.

A tall d'exemple, els independentistes exposen el cas de la Casa de la Dona, de la qual diuen que s'ha convertit en 'l'habitacioneta compartida de la dona'. Una altre exemple és el de l'espai polivalent, que segons els cupaires 'ha patit tal metamorfosi que ha quedat totalment irreconeixible'.

La formació també lamenta que els criteris correccionals per equilibrar la desigualtat entre el centre de la ciutat i la perifèria 'no s'han aplicat malgrat que hi ha barris que han fet veritables esforços propositius' i 'les seves propostes han quedat pràcticament pulveritzades'.

Per tot això, el grup municipal pregunta, entre d'altres coses, 'per què no s'han tractat les propostes colze a colze amb els ponents' i es qüestiona 'perquè han sortit propostes calcades a la campanya de propaganda inicial'. Els cupaires també acusen l'equip de govern de 'modificar les propostes' i convertir-les en actuacions que 'el govern ja tenia pensades o bé pendents'

Els anticapitalistes culpen l'equip de govern de 'desincentivar la participació en properes edicions amb aquest tipus de gestió' i lamenten que 's'hagi trencat la confiança dels que van proposar el procés i dels que el van seguir il·lusionats', una confiança, diuen, que 'costarà molt de recompondre'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.