Sant Cugat demana al govern espanyol que abaixi l'IVA veterinari al 10%


  • Comparteix:

Un gos rep l'atenció d'un veterinari / Foto: ACN

Un gos rep l'atenció d'un veterinari / Foto: ACN

El ple municipal insta el govern espanyol a aplicar la proposta no de llei aprovada pel Congrés sobre la rebaixa del 21 al 10% en l'IVA en el serveis veterinaris relacionats amb els animals domèstics. La moció és original d'ERC i ha rebut el suport de la resta de grups municipals, tret de C's que s'ha abstingut i el PP que ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El text recorda que al 2012 el govern espanyol del PP va apujar l'IVA dels serveis veterinaris del 8% al 21%, fet que va comportar que 'més de 750 clíniques veterinàries tanquessin' i s'obrís la porta a 'l'intrusisme laboral i a l'augment a l'economia submergida'. El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha lamentat que aquesta pujada d'impostos tanqués la porta de la consulta veterinària a moltes famílies.

Ferran Villaseñor

La pujada del 10 al 21% ha fet que moltes persones no poguessin portar el seu animal al veterinari. Això també és un greuge per a les persones.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha defensat que la decisió del govern espanyol va arribar com a conseqüència de la crisi econòmica.

Álvaro Benejam

Ha estat difícil durant la crisi regular aquest tema d'una manera diferent. Hi ha coses, algunes més importants que aquesta, que haurien de tenir un IVA més reduït.


La moció subratlla que la proposta de rebaixa de l'IVA va ser aprovada a la cambra baixa espanyola amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, que hi va votar en contra, i C's, que es va abstenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.