L'oposició vol reprovar el gerent de Promusa per la licitació i l'adjudicació de la promoció de Rabassaires


  • Comparteix:

Promoció de Promusa a la plaça de Rabassaires / Foto: ACN

Promoció de Promusa a la plaça de Rabassaires / Foto: ACN

L'oposició ha sol·licitat al ple d'aquest dilluns la reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, per la licitació i l'adjudicació d'obra pública en la promoció d'habitatge a la plaça de Rabassaires. Aquesta és la principal conclusió de la comissió informativa especial formada pels grups municipals i constituïda després que la Guàrdia Civil registrés la seu de Promusa en l'operació 'Petrum 2' que investiga presumptes comissions il·legals. El govern ha votat en contra de la petició, que preveu la reprovació a través d'un procés de confiança en el consell d'administració de l'empresa municipal d'habitatge.

ESCOLTA-HO

En el cas de Sant Cugat, el cas 'Petrum 2' se centra en l'adjudicació, el 2008, a la constructora Teyco de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça dels Rabassaires, a Volpelleres. Després de 14 mesos de feina, la presidenta de la comissió informativa especial, l'ecosocialista Roser Casamitjana, ha exposat la demanda, que també recomana la modificació dels procediments d'adjudicació de Promusa.

L'informe resol que la gestió de Promusa no es va efectuar 'ni amb prou transparència ni amb prou rigor' en la renúncia de l'empresa Bruesa a fer tota l'obra. També exposa que la indemnització de 300.000 euros que se li requereix no es basa en dades objectives i que Promusa reconeix una actitud 'permissiva' amb Bruesa en tenir amb aquesta altres obres en execució. Sobre la posterior adjudicació a Teyco, la comissió conclou que aquesta 'és molt millorable i que falta documentació que la justifiqui'.

El següent tràmit és que l'alcaldessa, com a presidenta de Promusa, elevi les conclusions al consell d'administració. Mercè Conesa ha respost a la intervenció de Casamitjana que farà el possible perquè 'tots els partits recobrin la confiança' en la gestió de Promusa.

Roser Casamitjana / Mercè Conesa

Volem fer constar l'actitud poc col·laborativa del gerent de Promusa. / Volem que els partits recobrin la confiança en Promusa, que ha de ser una eina al servei de la ciutadania.


La comissió també ha avaluat l'expedient de les obres de la construcció de la pista esportiva de la Guinardera, executades per Teyco, entre novembre de 2010 i setembre de 2011. El document exposa que hi ha una partida de 126.000 euros pagats a l'empresa 'sense justificació clara'.

L'oposició ha convocat una roda de premsa aquest dimecres, a dos quarts d'onze a l'Ajuntament, per presentar aquestes conclusions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.