Sant Cugat demanarà una moratòria en la instal·lació dels nous comptadors elèctrics telegestionables


  • Comparteix:

Endesa ha subcontractat la instal·lació dels comptadors a l'empresa Enel / Foto: Confavc

Endesa ha subcontractat la instal·lació dels comptadors a l'empresa Enel / Foto: Confavc

Sant Cugat insta la Generalitat i el govern espanyol a paralitzar de forma preventiva la instal·lació dels nous comptadors elèctrics telegestionables en considerar que 'no garanteixen la innocuïtat per a la salut, la protecció de dades, la transparència en la gestió i l'eficiència energètica'. ICV-EUiA és la impulsora de la proposta, presentada amb ERC-MES, a través d'un moció original de la Plataforma Stop Comptadors i de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que ja han tirat endavant la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona.

ESCOLTA-HO

El text, segons ICV-EUiA, respon a les recomanacions del Parlament Europeu sobre 'el principi de precaució sobre la salut en la instal·lació d'aquest tipus d'aparells', ja que 'no es coneixen els possibles efectes sobre la salut' que poden tenir. La moció també lamenta que les companyies elèctriques podran conèixer els hàbits dels usuaris del servei, tal com ha subratllat ERC-MES.

La moció també critica 'la restricció a la lliure competència que imposa Endesa' perquè l'única empresa que pot instal·lar els comptadors és Enel. A més, el text també lamenta l'obligació per part dels usuaris d'acceptar la substitució d'aquests aparells 'sense avisar-los de la data i de l'hora de l'operació'. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha defensat així la moció.

Roser Casamitjana

Endesa desincentiva la compra del comptador en advertir els consumidors que hauran d'assumir els costos en cas d'avaria o canvi de paràmetres.


El text ha prosperat després d'una votació per separat en què, amb els vots contraris de Convergència, el PP i el PSC, s'ha eliminat la referència a instar la Generalitat a facultar els cossos de seguretat a atendre les queixes dels consumidors.

Tant la CUP-PC com C's han valorat els beneficis de la moció per denunciar la desprotecció de dades de l'usuari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.