ICV-EUiA insta l'Ajuntament a establir un protocol per detectar i avançar-se als casos de pobresa energètica


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutierrez ha presentat la moció en roda de premsa

Roser Casamitjana i Ramon Gutierrez ha presentat la moció en roda de premsa

ICV-EUiA demana a l'Ajuntament que estableixi un protocol per avançar-se a tots els casos de pobresa energètica del municipi. El partit proposa introduir agents energètics, una figura encarregada d'ajudar les persones en risc d'exclusió residencial a disminuir el consum energètic. El grup ecosocialista presentarà al proper ple una moció en què també exigeix que la Generalitat faci acomplir la Llei 24/2015 a les empreses subministradores per garantir ajuts a fons perdut a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat i sancionar-les conseqüentment quan no ho facin.

La formació d'esquerres insta també el govern local a acordar amb les companyies els convenis necessaris per no arribar a la interrupció del subministrament i, en tot cas, comunicar-ne abans les circumstàncies concretes als serveis socials de l'Ajuntament perquè n'autoritzin el tall. Ho explica el regidor Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Necessitem que l'Ajuntament creï un sistema, una auditoria energètica d'anàlisi dels habitatges de les persones en risc d'exclusió social, per veure quines maneres tenen d'estalviar però, sobretot, quines maneres tenen de millorar l'eficiència energètica de la seva llar.


En aquest sentit, el partit considera que la creació d'aquests 'agents energètics', que rebrien un curs de formació, poden afavorir a llarg termini l'ocupació i la inserció en el sector energètic de persones en situació laboral precària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.