C's considera 'excessiu i injustificat' l'increment del 5,4% dels pressupostos municipals


  • Comparteix:

Els regidors Aldo Ciprián i Sergio Blázquez han presentat les al·legacions als pressupostos municipals

Els regidors Aldo Ciprián i Sergio Blázquez han presentat les al·legacions als pressupostos municipals

C's considera 'excessiu i injustificat' l'increment del 5,4% dels pressupostos municipals de l'any vinent. La formació aposta per un augment d'entre el 2 i el 3% i lamenta que amb les xifres actuals 'creixi l'endeutament de l'Ajuntament i s'exprimeixin les butxaques de la ciutadania'. Tot i que l'acord d'estabilitat entre equip de govern i ERC-MES permetrà tirar endavant els pressupostos, C's presentarà unes al·legacions que preveuen un estalvi d'1,5 milions d'euros.

La formació taronja planteja retallar en les partides destinades al gabinet de premsa de l'Ajuntament, a Cugat.cat i al cartipàs municipal on consideren que hi ha 'massa personal eventual que s'ha incorporat després de l'aprovació inicial de l'organigrama'. C's també proposa reduir a la meitat l'aportació al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), eliminar la partida destinada a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i disminuir el pressupost que es destina a Òmnium Cultural.

En aquest sentit també proposen estalviar diners en els gabinets jurídics que contracta l'Ajuntament, l'externalització dels serveis informàtics i la difusió de campanyes institucionals.

El regidor de la formació Sergio Blázquez ha analitzat l'acord d'estabilitat entre l'equip de govern i ERC-MES.

Sergio Blázquez

Valorant aquest acord, vist sobre paper, pensem que podria ser positiu per a la ciutat. Després el comences a llegir i el que tenim segur és que la meitat d'aquest acord, a dia 31 de desembre de 2017, serà paper mullat i no s'haurà dut a terme. Ho tenim claríssim.


C's proposa incrementar l'ajuda a Càritas a les partides de prevenció d'incendis forestals i als programes de control de població d'animals. Renovar les càmeres de seguretat, augmentar un 33% el pressupost destinat a la millora de carrers i jardins i incloure una partida de 100.000 euros per comprar llibres escolars són algunes de les propostes que la formació vol incloure als pressupostos municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.