ERC acusa CiU de manca de coherència per mantenir la bandera espanyola durant la Festa Major


  • Comparteix:

Els republicans no van sortir al balcó durant el pregó com a mostra de protesta

Els republicans no van sortir al balcó durant el pregó com a mostra de protesta

ERC ha criticat al seu soci de govern, CiU, per permetre que durant la lectura del pregó de Festa Major onegés la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament. Els republicans, que no van sortir al balcó durant aquest acte, acusen CiU d'autoanomenar-se nacionalistes i, alhora, caure en actituds entreguistes, i demanen a la federació que doni suport a la campanya 'Un país, una bandera'.

En un comunicat, ERC ha qualificat de 'surrealista' la situació provocada per la lectura d'un pregó dedicat al retorn a Catalunya dels arxius de Salamanca sota l'ombra de la bandera espanyola que, per als republicans, és el símbol de l'Estat que va incautar els documents de la Generalitat republicana.

El president d'ERC, Jaume Massanés, ha acusat CiU de manca de coherència i de renunciar a la defensa dels símbols i la identitat nacional.

Jaume Massanés

Dir-se nacionalista és molt fàcil, però s'ha de ser conseqüent i defensar la dignitat nacional.


Tot i que Massanés ha reconegut que al si de CiU hi conviuen diferents sensibilitats sobre la qüestió dels símbols nacionals, el president d'ERC ha volgut fer un 'toc d'atenció' a la federació perquè rectifiquin i, en el futur, donin suport a una moció per adherir Sant Cugat a la campanya 'Un país, una bandera'.

Jaume Massanés

Rectificar és de sabis. Presentarem una moció per regular la presència de les banderes als plens i als actes de l'Ajuntament.


Malgrat tot, ERC no vol 'fer llenya' d'aquesta qüestió, i ha subratllat que es tracta d'un episodi puntual sense més implicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.