C's portarą al Parlament una proposta per augmentar la rątio de Mossos a Sant Cugat

Jean Castel, a l'esquerra, amb dos dels regidors de C's a Sant Cugat

Polķtica

Publicat el 12/des/16 per Albert Prat

C's presentarą aquest dimecres una proposta de resolució a la comissió d'Interior del Parlament per augmentar la rątio de Mossos d'Esquadra a Sant Cugat. Segons la formació taronja, la inseguretat al municipi és una situació 'flagrant' i cal posar-hi remei mentre no hi hagi cap promoció a l'Escola de Policia de Catalunya amb un 'operatiu especial'. El diputat per Girona de C's i membre de la Comissió d'Interior, Jean Castel, ha estat l'encarregat de presentar la resolució.

Segons el grup, l'augment dels delictes a Sant Cugat fa necessari un creixement en el nombre d'agents a la ciutat fins arribar a la rątio recomanada de 2,5 agents per cada 1.000 habitants, fet que suposaria uns 220 policies on ara mateix n'hi ha una setantena. El portaveu local de C's, Aldo Cipriįn, ha alertat que Sant Cugat és 'la segona ciutat amb més robatoris a habitatges d'Espanya' i ha remarcat que de gener a setembre 'han augmentat els robatoris amb forēa a domicilis un 67,5%', segons dades del ministeri de l'Interior espanyol.

Castel ha assegurat que la manca de Mossos no estą relacionada amb l'absčncia d'un pressupost aprovat al Parlament, sinó que es tracta d'una qüestió de prioritats. El diputat per Girona ha assenyalat 'la partitocrącia' com a culpable de la situació.

Jean Castel

Quan C's presenta una moció per buscar consens dins la institució en un problema que tothom constata, apliquen la partitocrącia i hi voten en contra. Perņ després van corrent al conseller a demanar solucions.

Your browser doesnā€™t support HTML5 audio



El ple de juliol va rebutjar una moció originąria del PP, amb el suport de C's, que demanava precisament augmentar la rątio de Mossos a la ciutat.