Convergència proposa que es mantingui l'horari d'estiu tot l'any

Imatge de la campanya de la Iniciativa per la Reforma Horària / Foto: Web reforma horària

Política

Publicat el 15/des/16 per Alba Triadó

Convergència proposa que es mantingui l'horari d'estiu tot l'any en suport a la Iniciativa per la Reforma Horària. La formació presentarà una moció al ple d'aquest dilluns on insta el Parlament Europeu a modificar la directiva que determina que es canviï d'horari dues vegades a l'any. Segons el partit, les circumstàncies que motivaven aquest canvi 'actualment no tenen sentit'.

El text també mostra el suport de l'Ajuntament a la campanya 'Trobem temps dins del temps' de la Generalitat i a les properes iniciatives que s'engeguin per incentivar la reforma horària. En aquest sentit, el consistori també es posa a disposició del govern per participar en campanyes i proves pilot com a mostra del compromís i de la necessitat de reformar els horaris 'per adaptar-los a uns temps més humans, cívics i saludables'.

La tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, ha explicat algunes de les mesures que s'haurien d'implementar per afavorir la conciliació laboral i familiar.

Joana Barbany

Cal compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina i introduir horaris laborals més flexibles. Són algunes de les mesures de la proposta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El text demana també traslladar l'adopció dels acords al Parlament Europeu, al govern espanyol, a la Generalitat i a la Iniciativa per la Reforma Horària.