Tots els partits de l'oposició menys el PP acorden amb el govern la ordenança per regular els clubs de cànnabis


  • Comparteix:

Representants dels cinc partits de l'oposició en la roda de premsa conjunta

Representants dels cinc partits de l'oposició en la roda de premsa conjunta

Tots els partits de l'oposició menys el PP han presentat aquest divendres un esborrany de l'ordenança per regular els clubs de cànnabis a la ciutat arran d'una moció aprovada el setembre de l'any passat. Membres de la CUP-PC, de C's, d'ERC-MES, d'ICV-EUiA i del PSC han acordat el document amb l'equip de govern, que s'aprovarà més endavant al ple per després iniciar el període d'al·legacions.

Segons el document, els clubs de cànnabis passarien a tenir el règim de llicència ambiental. La distància mínima entre clubs i centres educatius, sanitaris i equipaments esportius s'establiria a 200 metres i es podrien instal·lar nous establiments en plantes baixes d'edificis plurifamiliars, sempre que les portes d'accés estiguin diferenciades i el local sigui totalment innocu.

El representant de la CUP-PC, Manel Roca, ha explicat que el treball en equip ha estat el punt més criticable del procés, malgrat que el resultat final ha estat positiu, per una manca de preparació de les reunions que de vegades implicava, segons ell, una pèrdua de temps.

Manel Roca

Al principi del grup de treball l'assistència era molt majoritària i les últimes sessions eren amb l'equip de govern i un o dos grups municipals. Això denota que el funcionament deixava molt a desitjar i desanimava la gent a participar-hi perquè devien tenir una sensació de pèrdua de temps.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assegurat que la roda de premsa ha estat un 'error conceptual' perquè 'encara queda camí' perquè s'aprovi aquesta ordenança, que s'ha de sotmetre a un procés de participació extern al grup de treball i, quan hagi acabat, es portarà al ple i es comunicarà oficialment.

Damià Calvet

Quan hagi acabat aquest procés ho portarem a plenari i això comportarà una informació pública, és a dir, encara queda tràmit.


En la roda de premsa conjunta, tots els grups han valorat el consens i les cessions en aquest any de treball en el text de totes les parts, inclòs el govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.