Conesa creu que el referèndum 'potser no es podrà fer' i no tanca la porta a unes eleccions


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa

L'alcaldessa, presidenta de la Diputació de Barcelona i presidenta del consell nacional del PDECat, Mercè Conesa, considera que el referèndum 'potser no es podrà fer' i que si l'Estat espanyol provoqués 'una paràlisi' al govern català, aquest es veuria obligat a 'passar de la pantalla del referèndum a la de les eleccions'. Ho ha dit aquest divendres en una entrevista a NacióDigital, on ha assegurat que el pacte entre Junts pel Sí i la CUP és un 'acord de conveniència sotmès a molta pressió'. De fet, ha posat de manifest que no comparteix l'estratègia de desobediència dels anticapitalistes.

Pel que fa al futur de les diputacions, Conesa creu que suprimir-les suposaria 'una pèrdua de recursos importantíssima a l'hora de prestar serveis molt concrets'.

Reaccions
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut esvair dubtes i ha assegurat que 'el referèndum se celebrarà el 2017 de manera indefectible'. 'I després vindran unes eleccions en què es necessitaran partits com el nostre', ha puntualitzat Puigdemont en la presentació del nou logo del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat). El vicepresident del govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, comparteixen aquest punt de vista.

De la seva banda, des de la CUP, el portaveu del secreteriat nacional, Quim Arrufat, reclama una defensa 'sense fissures' del referèndum i s'assegura que els que el posen en dubte l'estan 'devaluant'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.