Sant Cugat estudiarà la creació d'uns agents per lluitar contra la pobresa energètica


  • Comparteix:

La lluita contra la pobresa energètica ha protagonitzat una moció del ple / Foto: ACN

La lluita contra la pobresa energètica ha protagonitzat una moció del ple / Foto: ACN

L'Ajuntament estudiarà formar persones en situació laboral precària perquè es converteixin en agents energètics. L'objectiu és que els agents ajudin llars en risc de patir pobresa energètica a establir petites modificacions d'ús i de consum per disminuir l'import de la factura. És una de les propostes recollides en una moció original d'ICV-EUiA i ERC esmenada per Convergència i amb el suport de totes les formacions.

ESCOLTA-HO

El text inicial dels ecosocialistes i republicans apostava per la creació dels agents enrgètics, però les esmenes de Convergència ho han rebaixat a una possibilitat que s'ha d'estudiar. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha defensat la creació d'aquesta figura.

Ramon Gutiérrez

La moció vol facilitar l'entrada d'aquests agents al sector de l'energia verda.


El text aprovat també exigeix a les empreses d'aigua, gas i electricitat que, abans de tallar el subministrament del servei a qualsevol persona abonada de Sant Cugat, comuniquin la circumstància als serveis socials de l'Ajuntament perquè emeti un informe d'exclusió residencial. Això sí, la moció demana a les companyies que facin un filtre previ a la llista per evitar que s'hi barregin persones amb empreses i altres agents que no pateixen pobresa energètica. La tinenta d'alcalde Susanna Pellicer demana que les subministradores enviïn únicament aquells impagaments que corresponguin a famílies amb possible situació de risc d'exclusió residencial.

Susanna Pellicer

Volem que les companyies filtrin els llistats.


Les esmenes de Convergència han subratllat mesures que ja es duen a terme a Sant Cugat per evitar els talls de subministrament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.