Sant Cugat estudiarà la creació d'uns agents per lluitar contra la pobresa energètica

La lluita contra la pobresa energètica ha protagonitzat una moció del ple / Foto: ACN

Política

Publicat el 19/des/16 per Redacció

L'Ajuntament estudiarà formar persones en situació laboral precària perquè es converteixin en agents energètics. L'objectiu és que els agents ajudin llars en risc de patir pobresa energètica a establir petites modificacions d'ús i de consum per disminuir l'import de la factura. És una de les propostes recollides en una moció original d'ICV-EUiA i ERC esmenada per Convergència i amb el suport de totes les formacions.

Escolta-ho

El text inicial dels ecosocialistes i republicans apostava per la creació dels agents enrgètics, però les esmenes de Convergència ho han rebaixat a una possibilitat que s'ha d'estudiar. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha defensat la creació d'aquesta figura.

Ramon Gutiérrez

La moció vol facilitar l'entrada d'aquests agents al sector de l'energia verda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El text aprovat també exigeix a les empreses d'aigua, gas i electricitat que, abans de tallar el subministrament del servei a qualsevol persona abonada de Sant Cugat, comuniquin la circumstància als serveis socials de l'Ajuntament perquè emeti un informe d'exclusió residencial. Això sí, la moció demana a les companyies que facin un filtre previ a la llista per evitar que s'hi barregin persones amb empreses i altres agents que no pateixen pobresa energètica. La tinenta d'alcalde Susanna Pellicer demana que les subministradores enviïn únicament aquells impagaments que corresponguin a famílies amb possible situació de risc d'exclusió residencial.

Susanna Pellicer

Volem que les companyies filtrin els llistats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les esmenes de Convergència han subratllat mesures que ja es duen a terme a Sant Cugat per evitar els talls de subministrament.