L'Ajuntament crearà un pla municipal per promoure l'ús de productes de comerç just


  • Comparteix:

Una parada de comerç just a la plaça dels Quatre Cantons

Una parada de comerç just a la plaça dels Quatre Cantons

L'Ajuntament crearà un pla per promoure l'ús de productes de comerç just als serveis, dependències i equipaments. El consistori engegarà una campanya d'informació i sensibilització en col·laboració amb les ONG que impulsen aquest comerç. L'estratègia, que es redactarà durant el proper any i mig, també preveu que s'incorpori al plec de condicions dels concursos públics d'adjudicació de serveis clàusules favorables al comerç just, especialment en els àmbits de cafeteria, màquines expenedores i restauració. Es tracta d'una moció original d'ERC-MES amb esmenes de Convergència i el suport de tots els grups excepte C's i el PP, que s'han abstingut en la votació.

ESCOLTA-HO

El text reclama que s'introdueixin criteris ètics favorables al comerç just en les compres que fa l'Ajuntament i que es vetlli per la presència de paradistes que tinguin en compte criteris d'aquest tipus de comerç a les diferents fires i mercats. El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha lamentat que la moció no hagi arribat al ple en forma de moció institucional i ha criticat que certs grups, en referència al PP i a C's, prioritzin criteris econòmics quan es tracta de comerç just.

Èric Gómez

Enteníem que era una moció que podria haver arribat amb el suport unànime dels membres del consistori. Malgrat tot, no ha estat així perquè hi ha grups que no ho veuen clar pel seu cost econòmic.


La moció s'ha aprovat amb les esmenes de Convergència, que ha matisat que 's'estan fent coses en matèria de comerç just' a la ciutat. N'ha parlat la regidora de Comerç, Mayte Pérez.

Mayte Pérez

Estic convençuda que aquesta és una moció interessant. Ja estem apostant pel comerç just, tot i que potser podríem fer una mica més.


La moció també requereix que s'estudiï la viabilitat d'adherir la ciutat a la Xarxa Catalana per la Compra Pública Ètica per treballar segons les condicions que proposa la World Fair Trade Organization i convertir així Sant Cugat en una ciutat pel comerç just.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.