Sant Cugat renova el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans pel 2017-2021


  • Comparteix:

L'Ajuntament destina el 0,7% del pressupost municipal a la cooperació / Foto: Localpres

L'Ajuntament destina el 0,7% del pressupost municipal a la cooperació / Foto: Localpres

Sant Cugat renova el Pla Director de cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans pel 2017-2021 amb la principal novetat d'alinear les directrius del document als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per les Nacions Unides. L'Ajuntament destina el 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació i compromís amb la pau, una quantitat que enguany ha arribat als 580.475 euros. Tots els partits han votat a favor, tret del PSC i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

L'objectiu del pla és millorar la política pública de cooperació per generar un major impacte a través d'instruments i del foment de la participació i coresponsabilitat de la ciutadania, mitjançant el treball dels diferents agents de la cooperació. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha remarcat que el document ha incorporat diverses novetats.

Susanna Pellicer

Hem fet èmfasi en els temes d'educació en el desenvolupament. En àrees geogràfiques hem subratllat aquelles que tenen l'índex més baix de desenvolupament humà.


Les línies estratègiques prioritàries
En cooperació, el pla assenyala com a objectius estratègics els drets universals i pau, la governança i poder local, i el desenvolupament econòmic local. En educació per al desenvolupament, el pla director impulsarà l’enfocament en educació pel desenvolupament; augmentarà l’impacte, la qualitat i la coherència de les accions educatives; millorarà la implicació i la participació ciutadana i fomentarà la col·laboració entre els actors de la cooperació i els altres agents del teixit associatiu municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.