Delphi i la lluita contra la pobresa energètica, elements destacats del 2016 pel govern municipal


  • Comparteix:

El pacte per a la reindustrialització de Delphi, la lluita contra la pobresa energètica i la creació de 3.000 llocs de treball són les fites que el govern municipal ha destacat en el balanç d'aquest any. Al 2017, s'impulsarà un programa per avaluar la vulnerabilitat energètica en 300 habitatges i s'invertiran 3,2 milions per fer carril bicis al parc empresarial de Can Sant Joan i 500.000 euros per millorar el Monestir.

A l'esmorzar de Nadal amb la premsa, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que 'Sant Cugat té fortalesa per ella mateixa ja que és una ciutat per a la residència i les oportunitats'. Com a exemples d'aquesta situació, Conesa ha subratllat el rècord d'afiliats de la seguretat social i l'atracció de 15 projectes d'inversió que han generat la creació o l'ampliació de plantilles en més de 3.000 llocs de feina.

En referència al pacte de reindustrialització de Delphi, Conesa ha afirmat que Sant Cugat continua sent pol d'atracció d'empreses i que 'no renunciarà a cap metre quadrat de sòl industrial'.

Mercè Conesa

Aquest 2016 és l'any que hem pogut salvar Delphi. Els hem acompanyat en els moments de dificultat i hem lluitat amb totes les nostres forces per possibilitar la reindustrialització.


Per incrementar l'activitat econòmica i els llocs de treball, el govern construirà 12 kilòmetres de carril bici a Can Sant Joan connectats amb l'estació. És una actuació prevista per al primer trimestre de 2017 que també millorarà la il·luminació i l'aparcament de la zona, com explica el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet.

Damià Calvet

En la part més consolidada, teníem molts dèficits amb il·luminació, aparcament i mobilitat. Volem una connexió sostenible amb les empreses.


En paral·lel, l'Ajuntament manté l'aposta per la col·laboració público-privada amb la creació d'un FAB LAB a EsadeCreapolis per impulsar l'emprenedoria i la divulgació de les noves tecnologies. El 2017, el municipi viurà l'aterratge d'empreses a l'entorn de Can Ametller, tot i que el govern local no ha volgut especificar-ne el nom per qüestions de confidencialitat.

La lluita contra la pobresa energètica és una altra de les actuacions destacades de l'any, segons el govern municipal. L'any vinent l'aposta es traduirà en la posada en marxa d'un programa per calibrar les necessitats energètiques de 300 habitatges i la intervenció integral de 10 casos seleccionats.

El govern també espera que la Generalitat iniciï les obres del nou institut Leonardo al primer trimestre de 2017. Pel que fa al centre educatiu La Mirada, conegut fins fa poc com la 12a escola, l'alcaldessa diu que estan treballant amb la conselleria per concretar un calendari per a la ubicació definitiva de l'equipament per al curs 2019-20.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.