El PSC donarà suport als pressupostos de l'equip de govern i ERC-MES


  • Comparteix:

Damià Calvet i Pere Soler han signat l'acord / Foto: Localpres

Damià Calvet i Pere Soler han signat l'acord / Foto: Localpres

El PSC donarà suport als pressupostos de l'equip de govern i ERC-MES. La formació i Convergència han signat aquest dimecres un pacte pressupostari amb propostes que formaran part de l'acció de govern de l'any que ve. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha destacat que el partit subscriu l'acord pressupostari previ entre l'equip de govern i els republicans perquè se'l sent 90% seu.

Tot i l'acord, les al·legacions dels socialistes no s'admetran per la limitació del marc legal que només preveu l'acceptació de les esmenes de llei, com les de tràmit, de no compliment de determinats serveis bàsics o de ràtios obligatòries en el comptes.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha explicat que el pacte respon a la voluntat d'obtenir un màxim concens en les finances del consistori.

Damià Calvet

La ciutat necessita el millor pressupost i les millors ordenances. Com més consensuades estiguin, seran millors perquè significa que tenen un grau d'acceptació, explicació pública, implementació i de resultats molt més positius.


El pacte divideix les actuacions en tres àmbits: la cohesió social i econòmica; equipaments i sostenibilitat i, per últim, polítiques de proximitat, barris i mobilitat. Entre les mesures, les bonificacions fiscals a mesures ambientals en les instal·lacions en edificis i habitatges que fomentin la reducció d'emissions de diòxid de carboni. Un altre dels punts destacats pel PSC és la inversió en obres per millorar l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i l'arranjament de voreres i parcs infantils, entre altres.

Soler ha aclarit que les propostes que recull el document són fonamentalment del programa electoral del partit i fruit de la negociació amb l'equip de govern.

Pere Soler

És un document minvat respecte les al·legacions que vam entrar, però això és fruit de la negociació i és lògic que sigui d'aquesta manera. La bona predisposició per les dues bandes ha fet que finalment puguem tenir aquest document.


El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, també ha anunciat el suport als pressupostos i les ordenances fiscals al ple d'aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.