El trasllat de l'activitat derivada de l'HGC es farà durant els primers mesos del 2017


  • Comparteix:

Hospital General

Hospital General

El trasllat de l'activitat derivada de l'Hospital General de Catalunya (HGC) a MútuaTerrassa i al Consorci Sanitari de Terrassa es farà durant els primers mesos del 2017, ha assenyalat aquest divendres el conseller de Salut, Antoni Comín, que ha puntualitzat que aquest ja és el 'calendari previst'. Salut havia apuntat l'1 de gener com a data per al trasllat i, sobre això, Comín ha destacat que, en tractar-se d'una 'modificació de contracte' es pot fer en els mesos següents.

El titular de Salut ha explicat que el cas de l'HGC és diferent del procés per traslladar l'activitat de la Clínica del Vallès cap al Consorci Sanitari de Terrassa i el Parc Taulí de Sabadell, ja que es tractava d'una finalització del contracte i, per tant, aquesta feina s'havia de fer abans del 15 d'agost, d'acord amb el canvi jurídic. En el cas de l'HGC, el conseller ha dit que tota la feina d'identificació de l'activitat que es traslladarà als altres centres, així com els treballadors i el pressupost, és un tasca que es farà a partir de l'1 de gener.

Toni Comin

És cert que de cara als mitjans sembla estrany que la feina prèvia que es va fer amb la Clínica del Vallès, ara no s'expliqui als mitjans amb el cas de l'HGC. Com ara es tracta d'una modificació de contracte, la feina es pot fer a partir de l'1 de gener.


Des del comitè de crisi de l'HGC no es tenia constància d'aquest canvi de calendari, malgrat que el conseller assegura que és 'el que estava previst'. Una vegada més, la representació del gabinet ha explicat a Cugat.cat que el conseller va per lliure i que no es tracta de cap modificació de contracte. Ho explica la membre del comitè Roser Morraja.

Roser Morraja

Primer has de saber quina activitat t'emportes i negociar amb els treballadors i és el que el conseller no està fent. Ja sabeu com està el Consorci de Terrassa, com està el Parc Taulí. Olé per al conseller.


Comín ha apuntat que es parlarà properament amb més detall d'aquest trasllat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.