ICV-EUiA insta la Generalitat a implantar la velocitat variable a l'AP7 i la C16 per prevenir la contaminació


  • Comparteix:

Els regidors Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, en roda de premsa

Els regidors Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, en roda de premsa

ICV-EUiA insta el govern de l'Estat espanyol i la Generalitat a implantar la velocitat variable o el límit a 80 kilòmetres per hora per disminuir la contaminació atmosfèrica a l'AP7 i a la C16, dues vies que passen per Sant Cugat. Ho fa en una moció que es votarà en el ple de dilluns que ve i que també exigeix a l'Ajuntament elaborar una diagnosi de les principals causes d'emissions contaminants a la ciutat.

El regidor de la formació verda, Ramon Gutiérrez, ha explicat que com a Ajuntament han de sol·licitar que s'implanti aquesta i altres mesures per prevenir la contaminació de l'aire pel fet d'estar a l'àrea metropolitana, una zona amb especial protecció en aquest àmbit. Gutiérrez ha afegit que s'han de començar a executar les mesures ja anunciades per millorar la qualitat de l'aire.

Ramon Gutiérrez

Creiem que aquesta mesura s'ha de fer en el marc d'altres mesures que la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat ja ha anunciat però que no s'han executat.


Gutiérrez també ha citat la moció d'ERC-MES sobre la possible implementació de la targeta verda, i assegura que, tot i que hi presentaran esmenes, celebren que es tractin dues mocions sobre la contaminació atmosfèrica en el ple d'aquest mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.