ERC-MES demana que s'estableixi un protocol que inclogui els animals en cas de violència masclista


  • Comparteix:

ERC-MES demana que els Serveis Socials de l'Ajuntament estableixin un protocol d'actuació que inclogui animals domèstics en casos de violència masclista. La formació insta el consistori a fer les gestions necessàries per permetre l'entrada de les mascotes a les llars d'acollida per a dones víctimes de violència masclista en el termini d'un any. Els republicans presenten aquesta moció a instàncies de l'associació VioPet i amb el suport de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS).

Mentre la mesura no estigui en marxa el text demana a l'Ajuntament que vetlli per trobar llars d'acollida per als animals de companyia d'aquestes dones, on mestressa i animal puguin mantenir el contacte. Ho explica el regidor republicà Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Es pot establir en molts casos un lligam entre violència a animals i violència masclista. Aquesta moció diu que en molts casos hi ha moltes persones que no marxen de casa perquè els fa por deixar el seu gat o el seu gos. I si marxen, no se'ls poden endur als centres d'acollida perquè no s'hi permet l'entrada d'animals.


La moció també insta el consistori a fer jornades de conscienciació sobre animals de companyia i violència masclista amb la col·laboració d'associacions com VioPet. En aquest sentit els independentistes també volen que la Policia Local continuï la formació que va iniciar el mandat passat en matèria de drets dels animals i que s'inclogui cursos de capacitació per actuar en casos de violència masclista en què intervinguin animals de companyia.

ERC-MES demana que es traslladin els acords a VioPet, a la PAS i al departament de Benestar Social de la Generalitat perquè aquestes actuacions es portin a terme a tot Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.