El projecte de comptes de la Generalitat preveu una inversió local d'11,2 milions i inclou el nou Leonardo


  • Comparteix:

Actuals instal·lacions de l'institut Leonardo / Foto: Santcugat.cat

Actuals instal·lacions de l'institut Leonardo / Foto: Santcugat.cat

El projecte de pressupostos del govern per al 2017 proposa una inversió per a Sant Cugat d'11,2 milions, dels qual 3,4 aniran a parar a la construcció de l'institut Leonardo da Vinci. En total, es preveuen una quinzena d'actuacions i bona part d'elles s'executarien al polígon de Can Sant Joan per valor de 4,5 milions. La reforma de la cuina de la residència Santa Rosa s'emportaria 84.000 euros i el CAP de Valldoreix rebria una aportació de 242.000. Els pressupostos estan pendents de l'aprovació definitiva del Parlament.

L'Ajuntament s'ha felicitat per la previsió local de la Generalitat en el nou institut Leonardo. La regidora d'Educació, Esther Salat, valora la quantitat fixada i, si es porta a terme el projecte, el titlla d''èxit col·lectiu'. Sobre la posada en funcionament del centre, la regidoria no descarta un trasllat a mig curs del 2017-2018 si hi ha necessitats educatives.

Esther Salat

És evident que al setembre de 2017 no començarem. Això no vol dir que durant el curs 2017-2018 no sigui factible un trasllat si l'obra està enllestida.


L'Ajuntament, a banda de cedir els terrenys per a la construcció, també ha aportat 800.000 euros per a la construcció del pavelló de l'institut. És un pavelló que als matins donarà servei als alumnes i, a la tarda, a les necessitats de la ciutadania.

Altres inversions
Una part del paquet destinat al polígon de Can Sant Joan serviria per a la construcció dels 12 kilòmetres de carril bici que l'Ajuntament vol connectar a l'estació de FGC, i també per millorar les condicions d'aparcament i il·luminació a la zona. Segons fonts municipals, la previsió és que aquest projecte tiri endavant amb finançament de la Generalitat, de l'AMB i de fons propis i avancen que, si s'aprova, 'serà pel benefici de la ciutat i del país'.

La proposta dels comptes de la Generalitat, en període d'al·legacions, també mostra una inversió de gairebé 2,2 milions per al Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR), que destinaria una part a la construcció d'un nou mòdul. En cultura, 681.000 euros anirien a l'adquisició de llibres per a la biblioteca auxiliar de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i 10.000 més, a millores en infraestructures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.