SCC acusa l'Ajuntament de desobeir la justícia amb la reposició de l'estelada i interposa una nova denúncia

SCC torna a denunciar l'Ajuntament

Política

Publicat el 30/gen/17 per Sílvia González

Societat Civil Catalana (SCC) titlla de 'delicte' la recol·locació de l'estelada a la plaça d'Octavià i acusa l'Ajuntament de desobeir la sentència que indica que la bandera no pot onejar en espais públics. L'agrupació considera que el consistori s'ha equivocat en voler mantenir l'estelada fins al 9 de febrer, data límit que marca la sentència per retirar-la, perquè la resolució demana el contrari. SCC denunciarà aquest dimarts, de nou, l'Ajuntament per la reposició de la bandera.

'L'alcaldessa i aquells que li donen suport no han entès que han de governar per a tots els habitants de Sant Cugat i no només per aquells que tenen una ideologia independentista', indica SCC en un comunicat. L’entitat ha recordat que la resolució judicial impedeix a l’Ajuntament col·locar cap bandera estelada a l'espai públic.

En una entrevista a Cugat.cat, el secretari de SCC, el santcugatenc José Domingo, considera que l'Ajuntament ha desobeït la justícia amb la seva decisió.

José Domingo

Demanaria a l'Ajuntament que reflexionés i acati la resolució. Un ajuntament no pot desobeir una resolució judicial. Clarament és delicte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Reaccions
L'Ajuntament ha declinat fer declaracions sobre aquesta última denúncia de SCC a l'espera que expiri el període per complir l'última sentència judicial.

D'altra banda, C's ha emès un comunicat en què torna a reprovar la col·locació de l'estelada i insta Conesa a 'deixar de jugar amb els diners públics i a complir les lleis'. El portaveu del partit, Aldo Ciprián, exposa que 'la tossuderia de l'alcaldessa l'estan pagant tots els veïns', la qual cosa mostra 'la superioritat moral i els abusos' de Conesa amb els diners de la ciutadania.

El PP considera 'una burla inacceptable' que Conesa hagi tornat a hissar l'estelada a la plaça d'Octavià. En un comunicat, els populars lamenten que no s'hagi fet cas a la resolució judicial i acusen l'alcaldessa de 'riure's dels tribunals i dels ciutadans'. El text insta Conesa a 'desistir la seva actitud desafiant i a posar punt final a la controvèrsia per la bandera amb la qual es divideix els santcugatencs'.