L'AMB aprova un paquet de 33 mesures per combatre la contaminació atmosfèrica


  • Comparteix:

L'AMB mou fitxa per combatre la contaminació atmosfèrica

L'AMB mou fitxa per combatre la contaminació atmosfèrica

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts un paquet de 33 mesures destinat a reduir el nivell de contaminació atmosfèrica a la Zona de Protecció especial de l’ambient atmosfèric, on se superen sovint els nivells màxims de concentració de partícules en suspensió, com Sant Cugat. Amb un pressupost de 46 milions fins el 2019, el pla preveu mesures que s'aniran implantant de manera progressiva i adaptada als municipis de la la restricció dels vehicles més contaminants a les rondes de Barcelona i al seu perímetre interior, un protocol d'actuació per a episodis d'alta contaminació i la Targeta Verda Metropolitana, un nou títol de transport gratuït durant tres anys per als propietaris de vehicles contaminants que els desballestin.

Altres mesures són la creació d'una xarxa de Park&ride, la renovació de la flota de busos i taxis més contaminants, l'ampliació de la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i la voluntat de regular la distribució urbana de mercaderies.

També és preveu una guia de bones pràctiques per a la prevenció de la contaminació atmosfèrica en les obres dels municipis per garantir la reducció d’emissions. Per reduir les emissions generades per les activitats industrials l'AMB s'alia amb les ciutats per regular la tramitació de noves activitats i en el seguiment de les ja existents.

La Targeta Verda
Sobre la futura aplicació d'aquest nou títol de transport, l'últim ple municipal va aprovar per unanimitat demanar a l'AMB que inclogui els municipis externs a la zona 1 de tarifació integrada, com Sant Cugat, en la posada en funcionament de la Targeta Verda. El títol permetrà viatjar de franc en transport públic durant tres anys a canvi de desballestar un cotxe de més de 10 anys. Caldrà un compromís de no comprar cap vehicle nou fins mig any després del desballestament.


Què és la Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric?
Engloba 40 municipis de la comarca del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental que superen els nivells de contaminació en diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) de la Directiva 2008/50/CE de 21 de maig de la Unió Europea sobre la qualitat de l’aire ambient i atmosfera més neta a Europa. Sant Cugat apareix en el llistat i és una de les ciutats convocades a la cimera del 24 de febrer del Palau de la Generalitat per decidir les mesures contra la pol·lució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.