El Grup Laboratori Sant Cugat es presenta en societat amb un informe sobre política i emocions


  • Comparteix:

La presentació de l'acte ha tingut lloc al Cafè Auditori

La presentació de l'acte ha tingut lloc al Cafè Auditori

El Grup Laboratori Sant Cugat, vinculat a la Fundació Rafael Campalans del PSC, s'ha presentat en societat aquest dijous amb una reflexió sobre la importància dels sentiments en la política actual. El grup, que es defineix com un 'espai verd' per reflexionar sobre temes d'interès general des de l'òptica de la socialdemocràcia, ha presentat el treball 'Política i emocions col·lectives'. El document neix amb la voluntat de ser una eina per a estudiar 'cultura política' tant a àmbit nacional com internacional.

El Grup Laboratori va néixer fa tres anys de la mà d'uns militants socialistes i altres persones no vinculades al partit, que, seguint l'exemple de la Fundació Rafael Campalans, el 'think tank' del socialisme català, volia reflexionar en profunditat sobre temes que afecten la societat d'avui en dia. El primer document que ha treballat el grup és un estudi sobre la manipulació dels sentiments en política. Ho explica el seu coordinador, Santi Guillén.

Santi Guillén

Sense emocions no anem per la vida. La novetat és que ara la gent sap manipular les emocions com mai. Nosaltres hem agafat un primer cas que manipula en positiu, que és la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).


El Grup Laboratori Sant Cugat és la primera iniciativa local vinculada a la Fundació Rafael Campalans. La seva directora, Esther Niubó, diu que la proposta santcugatenca ha inspirat altres municipis a obrir noves seus. Niubó assegura que l'informe santcugatenc es presentarà a àmbit nacional, amb un acte a Barcelona, i que la voluntat és que arribi, fins i tot, a Europa.

Esther Niubó

D'una reflexió que hauran fet a Sant Cugat, en parlarem a Barcelona i també a Brussel·les als seminaris de la Fundació del Partit Socialista Europeu.


L'acte ha tingut lloc al Cafè Auditori i ha aplegat prop d'una trentena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.