Queixes veïnals per intimidacions d'usuaris d'un centre de menors de les Planes


  • Comparteix:

La part exterior del centre

La part exterior del centre

Veïns del barri de Can Cortés de les Planes demanen a l'Ajuntament que intervingui en els problemes de convivència que, asseguren, generen alguns usuaris del centre de menors Els Lledoners. El president del consell de barri, Joan Puigdomènech, ha sol·licitat una reunió amb la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat perquè abordi la problemàtica exposada pels veïns, que denuncien intimidacions i ocupació d'habitatges.

El Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Els Lledoners és un centre concertat de la Fundació Mercè Fontanilles que atén nois entre els 12 i els 18 anys sense família que se'n pugui fer càrrec. L'espai, creat el 1999, té una ocupació màxima de 16 joves que hi fan una estada limitada.

En el consell de barri d'aquest dijous, un dels veïns afectats, Tomás Mengual, ha afirmat que el centre no exerceix suficient control sobre els menors i que hauria de fer un major seguiment d'aquells que abandonen l'espai en complir la majoria d'edat. Mengual s'ha mostrat descontent amb la gestió feta fins ara pel consistori i els cossos de seguretat.

Tomás Mengual

Es respira a l'ambient que estem completament insegurs i descontents amb l'actuació policial i de l'Ajuntament. Esperem que amb la reunió que ha dit Joan Puigdomènech s'arregli la situació.


L'Ajuntament ha abordat el tema fa una setmana en una reunió amb els afectats, els Mossos, la Policia Local i el CRAE. Joan Puigdomènech, que diu patir 'l'afectació del centre' com a veí, ha explicat què demanarà a la Generalitat.

Joan Puigdomènech

La idea és veure quina és la planificació que porten en aquest centre i quins elements de control poden establir. S'han produït 'interaccions' amb els veïns que necessitem controlar.


A la reunió, el regidor també preguntarà si la Fundació Mercè Fontanilles destina suficient personal al centre. L'espai consisteix en una casa de tres plantes que ocupa 486 metres quadrats i que està adaptada urbanísticament i arquitectònicament per a l'atenció de menors.

Sobre els robatoris i l'ocupació de cases, al passeig Delícies i al carrer Molí, Puigdomènech ha afirmat a Cugat.cat que té pendent confirmar-ho amb Mossos. Sí que té constància d'intimidacions a noies, que haurien estat objecte de comentaris 'fora de lloc'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.