Els municipis que envolten l'E-9 començaran a definir un pla estratègic conjunt a partir de setembre


  • Comparteix:

L'objectiu és la promoció d'aquest territori, sobretot en l'àmbit econòmic

L'objectiu és la promoció d'aquest territori, sobretot en l'àmbit econòmic

El pla estratègic de l'Eix de l'autopista E-9 començarà a prendre forma a partir d'aquest setembre. Així ho han acordat els alcaldes dels diferents municipis de la demarcació de Terrassa, que s'han reunit per impulsar accions conjuntes que ajudin a potenciar tot aquest sector. Entre els principals objectius hi ha la promoció econòmica o del patrimoni històric i cultural.

Els diferents municipis que envolten l'eix de l'autopista E-9 han acordat ja una metodologia de treball per tirar endavant un pla estratègic que els permeti fer polítiques conjuntes en aspectes tan diversos com l'economia o la promoció cultural. L'objectiu d'aquests municipis és començar a elaborar ja aquest projecte a partir del mes de setembre.

Un dels principals objectius d'aquest pla és la promoció conjunta del territori, amb la voluntat d'atraure empreses d'alta tecnologia o d'investigació. Ho ha explicat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La promoció econòmica conjunta és fonamental. A Sant Cugat ens hem convertit en un pol que agrupa importants empreses i podem exportar el model a altres àmbits.


El futur pla estratègic també vol incidir però en altres qüestions, com per exemple la promoció del patrimoni històric, cultural o natural. Un bon exemple és l'objectiu de promoure millor el Camí dels Monjos, que uneix Sant Cugat amb Sant Llorenç del Munt. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Mirarem de pensar com podem trure-li partit, ja que és important recuperar aquests cmains històrics i posar-los al dia i que la gent ho valori.


Durant la trobada, els alcaldes de la demarcació de Terrassa també han acordat sol·licitar una reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlan, per parlar de la línia vallesana del TGV i demanar, una vegada més, l'entrada en funcionament de línia de rodalies de RENFE entre Papiol i Mollet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.