Més d'un centenar de santcugatencs assisteix a la retirada 'per imperatiu judicial' de l'estelada


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha despenjat aquest dimecres l'estelada del màstil de la plaça d'Octavià per 'imperatiu judicial' i en el seu lloc ha col·locat la senyera. Més de 100 santcugatencs han assistit a l'acte en què l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut que l'acatament de la sentència 'és una decisió personal i d'alcaldia' malgrat saber que 'alguns voldrien la desobediència'. La bandera independentista s'ha entregat a l'ANC i Òmnium, que estudiaran si la tornen a hissar a un lloc privat. La CUP-PC i ERC-MES han estat presents a l'acte, però han assegurat que, a diferència de Conesa, no haurien despenjat l'estelada. Demòcrates també hi ha assistit.

L'alcaldessa ha expressat que aquest 8 de febrer 'és un dia dolorós' i ha aprofitat per condemnar de nou l'acte vandàlic que va patir l'estelada. Actes com aquest, ha dit, 'no ens arronsaran' i ha fet una crida a la llibertat ideològica igual que 'nosaltres respectem les idees dels altres'. Conesa ha instat els santcugatencs a penjar més estelades en resposta a la sentència i ha agraït la serenitat i la unitat dels altres partits i entitats sobiranistes.

Conesa ha defensat la decisió d'acatar perquè l'objectiu final ha de ser el referèndum.

Mercè Conesa

La raó no es guanya a través d'una desobediència sistemàtica perquè una sentència com aquesta és puntual i no podem entrar a la paràlisi.


Les entitats sobiranistes asseguren que encara no han decidit què es farà amb l'estelada retirada. El portaveu de l'ANC, Artur Royo, i el president d'Òmnium, Lluís Bonet, s'han referit així a la sentència i al futur de l'estelada.

ANC / Òmnium

La sentència té data de caducitat perquè el poble de Catalunya serà prou valent per fer el referèndum. / La sentència quasi dicta un espai on no prohibeix l'estelada ni crec que la pugui prohibir.


La CUP-PC i ERC-MES han assistit a l'acte com a mostra de suport, tot i que no comparteixen la decisió de l'alcaldessa. Ho han explicat les respectives portaveus Núria Gibert i Mireia Ingla.

N.Gibert / M.Ingla

L'obediència que devem al mandat popular s'ha de respectar. Nosaltres no haguéssim despenjat l'estelada. / És incomprensible que una ciutat independentista com la nostra no tingui aquests símbols en un any tan decisiu com aquest. Esquerra no està d'acord amb la decisió de l'alcaldessa.


La sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona, arran d'una denúncia de Societat Civil Catalana (SCC), també adverteix l'Ajuntament que no podrà tornar a hissar l'estelada en cap espai públic. Tot i això el consistori confia que prosperi el recurs presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

SCC ha aplaudit la retirada de la bandera independentista a través de Twitter, on ha penjat un vídeo de l'acte.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.