Sant Cugat reclama al govern espanyol que pagui les beques que deu als estudiants catalans

Els estudiants universitaris, uns dels afectats per la no recepció de les beques

Política

Publicat el 20/feb/17 per Redacció

Sant Cugat insta el ministeri d'Educació espanyol a pagar immediatament els ajuts econòmics que deu als estudiants catalans. La demanda es fruit d'una moció d'ERC-MES aprovada al ple que també demana al govern espanyol que transferèixi la competència en matèria de beques i ajudes a l'estudi a la Generalitat. El text ha rebut el suport de Convergència, la CUP-PC, ERC, ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit, i el vot contrari del PP. C's ha dividit el seu vot i ha votat a favor de dos punts i s'ha abstingut del tercer.

Escolta-ho

La moció exposa que el ministeri no ha pagat la beca a 158.000 estudiants catalans amb dret a l'ajuda. Amb la demanda de transferència de competència, es vol aconseguir que el govern tingui plena autoritat de les beques territorialitzades dels sol·licitants que visquin i estudiïn a Catalunya i també la participació en la gestió i la tramitació de les ajudes no territorialitzades.

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha titllat de 'menyspreable' l'actitud de l'Estat espanyol i assegura que és una 'constant per ofegar Catalunya'.

Èric Gómez

Plou sobre mullat. Fa 23 anys que la gestió integral de les beques i ajudes als estudis haurien d'estar transferides a la Generalitat de Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La moció també exigeix la participació de la Generalitat en altres mesures de foment econòmic de l'estudi que s'impulsin des de l'Estat espanyol.