La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, principal demanda del procés del Pla del Monestir


  • Comparteix:

L'avinguda de Cerdanyola, amb el Monestir al fons

L'avinguda de Cerdanyola, amb el Monestir al fons

El procés participatiu del Pla del Monestir-Sant Francesc conclou, entre d'altres propostes, que vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola és la principal necessitat del barri. Les aportacions dels residents a la zona, però, també han manifestat que l'actuació requerirà una alternativa a la pèrdua de places d'aparcament i gestionar l'augment de trànsit en carrers de l'entorn. La presidència del consell de barri ha exposat la necessitat de consultar als veïns el model de vianantització. És un projecte que s'inclou en el Pla d'Estratègies Urbanes de l'Ajuntament i que ha de definir si la vianantització inclou tota l'avinguda o només un tram.

La Xarxa d'Entitats i el consistori són conscients que, amb la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, es posa fil a l'agulla a l'esperada transformació del barri i la seva unió amb el centre a través de l'eix de vianants. És una connexió que passa per actuar prèviament al carrer de la Creu i per solucionar temes de mobilitat, subministraments i aparcament comercial.

Els santcugatencs assistents a la presentació d'aquest dijous, al Xalet Negre, estan expectants per veure l'evolució del projecte.

Ciutadans

Quan s'executarà? Quin són els terminis? Quins són els pressupostos? / És la manera més clara de fer que es comuniqui el barri amb el centre / El fet que els veïns participem evitarà queixes posteriors.


26 són les propostes resultants del procés veïnal del Pla del Monestir-Sant Francesc, per al qual el consistori ha consignat més d'un milió d'euros. Algunes de les demandes són millorar les places d'en Coll i de Sant Francesc, recuperar l'edifici okupat per La Xesca i el xalet de la cantonada de Torreblanca i millorar els Jardins del Vallès.

Feta la diagnosi, ara és el torn de l'Ajuntament, que prioritzarà els projectes a executar, com explica el regidor i comissionat de Participació, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Els serveis tècnics d'Urbanisme redactaran d'una forma organitzada les peticions dels veïns i així donaran una idea de la priorització del govern municipal en aquest barri.


El regidor ha assegurat davant els veïns la voluntat d'injectar una partida econòmica cada any per al pla de millora del barri. Les conclusions del procés participatiu es presentaran dilluns que ve al consell de barri, a les set del vespre, a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.