Els Vallesos descarten la creació de les dues comarques


  • Comparteix:

Ignasi Giménez i David Ricart, presidents dels Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental / Foto: Consell Comarcal

Ignasi Giménez i David Ricart, presidents dels Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental / Foto: Consell Comarcal

El Consell d'alcaldes de la comarca proposa un acord estratègic entre els Consells Comarcals del Vallès Oriental i el Vallès Occidental per fer lobby davant altres administracions i descarta la creació d'un ens supramunicipal que fusioni les dues comarques. La decisió és fruit de l'estudi 'Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos', dut a terme per l'Institut Cerdà, que s'ha presentat aquest dimecres. Els alcaldes asseguren que hi ha potencial de col·laboració entre les dues comarques, però que no hi ha prou consens per crear un nou òrgan.

L'estudi indica que els àmbits on es pot generar una actuació estratègica conjunta són en política industrial i empresarial, formació, ocupació, turisme i infraestructures, entre d'altres. A partir d'aquí, les dues comarques treballaran per establir un acord estratègic per millorar la gestió i planificació dels serveis públics en aquestes matèries.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, assegura, però, que la unió de les dues comarques està totalment descartada.

Ignasi Giménez

No existeix en aquest moment un consens territorial bàsic per part dels municipis i les ciutats amb relació que es constitueixi un nou òrgan. Per tant, d'entrada, està totalment descartat. El que sí que volem és fomentar aquest clima de complicitat.


Els consells comarcals dels dos Vallesos veuen de manera positiva evolucionar cap a sistemes de cooperació més formalitzats que els permeti superar ineficiències actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.