L'Ajuntament reformularà la retirada d'arbres a Eixample Sud després de les queixes veïnals


  • Comparteix:

Carrer de Sant Eduard / Foto: Localpres

Carrer de Sant Eduard / Foto: Localpres

L'Ajuntament farà una proposta alternativa a la retirada d'arbres prevista a l'Eixample Sud per conservar-ne 'el major nombre possible', després de les queixes sorgides al ple d'aquest dilluns passat. No obstant això, la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha assegurat que la reformulació del projecte, que afecta els carrers de Bergara, Mariné i Sant Eduard, pivotarà sobre els criteris d'accessibilitat a les voreres que van motivar la intervenció.

A l'audiència ciutadana, la veïna Marta Andreu va demanar, en nom d'alguns veïns del barri, que no es retirin els arbres perquè 'són l'ànima de l'Eixample Sud'.

Marta Andreu

La gent està enfadada, estem tristos. No treguin els arbres del carrer de Sant Eduard. Estem a Sant Cugat no estem a un polígon industrial de Santa Perpètua. Som arbres.


El consistori ja treballa en una proposta alternativa, tot i que en les reunions prèvies amb el veïnat les disconformitats només venien motivades per l'eliminació de l'aparcament, segons Paraira. La titular d'Entorn Urbà i Mobilitat ha explicat que el projecte inicial de la zona, previst al pla director del verd urbà, incloïa la supressió de 26 places de pàrquing i de prop de 100 arbres. Un pla que preveia també la plantació de 10 arbres nous a l'escola Pi d'en Xandri, 40 més al parc de l'Arborètum i uns altres 20 a Mariné.

Paraira ha apuntat que el carrer de Bergara mai no ha tingut arbrat i que, de moment, els que s'han retirat són els de Mariné que, amb els encara existents a Sant Eduard, oferien una zona verda de pomers, cirerers japonesos i pruneres. Ara, sobre la taula, planegen una proposta alternativa que presentarà als veïns amb l'objectiu de mantenir 'el major nombre d'arbres possible', però garantint l'accessibilitat a les voreres.

Cristina Paraira

Jo crec que serem capaços d'arribar a un consens, perpo hem de garantir que la gent pugui caminar per la vorera i mirarem l'afectació de l'aparcament.


La tinenta d'alcalde ha remarcat que algunes voreres d'aquests carrers tenen menys d'un metre d'amplada i en altres 'no es pot ni caminar'. Són unes vies en què hi ha pals telefònics i de llum i arbres que hi dificulten l'accés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.