C's insta a crear un protocol que revisi el cobrament de la plusvàlua en el cas de pèrdua patrimonial


  • Comparteix:

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat la moció

Sergio Blázquez i Aldo Ciprián han presentat la moció

C's insta l'Ajuntament a crear un protocol que revisi el cobrament de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), conegut popularment com a plusvàlua, en els casos que el propietari no hagi obtingut beneficis amb la venda de l'immoble. La formació ho demanarà en una moció al ple de març després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi sentenciat que la plusvàlua no pot gravar 'supòsits en què la capacitat econòmica gravada pel tribut sigui, no ja potencial, sinó inexistent, virtual o fictícia'.

La formació insta el consistori a ser proactiu i a avançar-se a les sentències que puguin arribar. Ho explica el regidor de C's Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

També és possible que siguis una mica proactiu i que ja des de l'Ajuntament et posis en contacte amb els ciutadans afectats per retornar els diners sense haver de passar pels jutjats. Això ja veurem com s'aplica, creiem que la predisposició de l'Ajuntament serà bona, però potser no cal esperar que hi hagi una sentència perquè potser tarda un any a arribar.


Tot i que l'impost està regulat des del govern espanyol, la formació proposa que, mentre no hi hagi canvis en la legislació, el consistori modifiqui l'ordenança que regula la plusvàlua i que la mesura s'apliqui amb una retroactivitat de quatre anys.

L'Ajuntament ja va anunciar després de la sentència del TC que havia provisionat en els pressupostos d'enguany uns dos milions d'euros per afrontar un eventual pagament als ciutadans que han presentat recurs per la liquidació municipal de la plusvàlua en el casos de pèrdues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.