La Generalitat porta a Fiscalia l'autobús d'HazteOír i anima Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat a actuar


  • Comparteix:

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya

La direcció general d'Igualtat de la Generalitat ha obert aquest dimarts un expedient per la campanya d'HazteOír que té previst arribar a Barcelona divendres i a l'Hospitalet i Sant Cugat, dissabte, amb un autobús amb lemes contra transsexualitat. El govern ho ha enviat al fiscal de delictes d'odi i s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona per veure si poden actuar a través de la seva ordenança de civisme. També anima a fer-ho als consistoris de Sant Cugat i l'Hospitalet de Llobregat.

La direcció general d'Igualtat insta les entitats a presentar denúncies per fer més força. Amb aquest expedient obert, la Generalitat estudiarà què farà aquest autobús quan arribi a Catalunya. Fonts de l'Ajuntament han aplaudit que 'el govern català se sumi la proposta de Sant Cugat i porti a la Fiscalia la visita del bus d'HazteOír davant la possibilitat que aquest tipus de missatges puguin ser constitutius de delicte'.

D'altra banda, la portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha garantit aquest dimarts que l'executiu estudiarà 'de manera immediata i sense dilació' si l'autobús que HazteOír vol passejar per alguns municipis incompleix la llei catalana contra l'LGTBfòbia.

Actuació d'ofici del Síndic
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per investigar la campanya de l’autobús i ha demanat a la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona, Sant Cugat i l'Hospitalet informació sobre quines mesures han adoptat per acomplir la llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI. El Síndic considera que la campanya d'HazteOír té l'agreujant d'una possible vulneració dels drets dels infants.

'Bus non grat'
L'Observatori contra l'Homofòbia ha subratllat a través de Twitter que no vol cap discurs d'odi i transfòbic als carrers del país i ha instat la Generalitat a 'activar el deure d'intervenció' davant l'autobús d'HazteOír. L'Observatori ha demanat que es declari 'bus non grat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.