La CUP-PC demana que s'homenatgi els tres santcugatencs deportats als camps nazis


  • Comparteix:

La formació vol que s'encarreguint 3 Stolpersteine en memòria dels deportats com les que es van instal·lar a Navàs / Foto: ACN

La formació vol que s'encarreguint 3 Stolpersteine en memòria dels deportats com les que es van instal·lar a Navàs / Foto: ACN

La CUP-PC demana que s'homenatgi els tres santcugatencs deportats als camps nazis. La formació presentarà una moció al ple de març on proposa que s'encarregui a l'artista Gunter Demnig la creació de tres plaques Stolpersteine, paraula que en alemany vol dir 'pedra que fa ensopegar', i que es col·loquin a la ciutat.

Els independentistes també insten l'Ajuntament a adherir-se a la xarxa Mai Més promoguda per l'Amical de Mauthausen, un projecte integrat per centres educatius, entitats i ciutats amb l'objectiu d'educar en la prevenció del feixisme des de la memòria històrica.

Dels tres santcugatencs deportats, Francisco Calventus Navarro i Joaquín Moya Braulio van morir al camp de concentració de Gusen l'octubre de 1941, deixant a Bonaventura Bartralot Auladell com a únic supervivent de la barbàrie nazi, segons explica l'historiador local José Fernando Mota al seu blog d'història de Sant Cugat. El regidor de la formació Ignasi Bea explica l'objectiu de la moció.

Ignasi Bea

Ja que està documentat seria interessant fer aquesta iniciativa que pretén fer memòria històrica sense haver d'anar a un museu o comprar un llibre. Tenir-ho al carrer i que la gent ho tingui sempre present. Van ser fets molt greus i pensem que no s'han d'oblidar mai.


Ciutats com Navàs, Manresa, Igualada, El Palà de Torroella i Castellar del Vallès ja han col·locat 41 Stolpersteine amb l'objectiu de mantenir viva la memòria dels veïns que van patir la deportació als camps de concentració nazi.

Els anticapitalistes també insten a comunicar els acords del text al Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.