Neix a Sant Cugat la plataforma 'Free Catalonia', amb el suport de la JNC i les JERC


  • Comparteix:

Els responsables de la campanya lamenten no rebre suport de més entitats independentistes

Els responsables de la campanya lamenten no rebre suport de més entitats independentistes

Donar a conèixer als estrangers i als ciutadans immigrats el 'fet diferencial' català i les reivindicacions independentistes és l'objectiu de la campanya 'Free Catalonia', que a Sant Cugat impulsen conjuntament la JNC i les JERC. Els responsables de la campanya han lamentat que la resta d'entitats independentistes de la ciutat no s'hi hagin volgut implicar, i han acusat ICV de 'menysprear' la seva postura al darrer ple municipal.

Les joventuts de CDC i ERC de Sant Cugat s'han unit per constituir a nivell local la plataforma 'Free Catalonia', impulsada a nivell nacional per Òmnium Cultural amb el suport d'altres entitats. L'objectiu de la campanya és difondre les reivindicacions independentistes de portes enfora, aprofitant el Fòrum de les Cultures, tal com ja es va fer durant les Olimpíades del 1992 amb la campanya 'Freedom for Catalonia'.

La campanya inclou la instal·lació d'una paradeta a la plaça dels Quatre Cantons, cada dissabte a la tarda, on es reparteix el manifest i es recullen adhesions. A més, s'està preparant un cicle de xerrades sobre la història de Catalunya i l'independentisme, que es faran al setembre.

Tot i que la campanya compta amb el suport, a nivell nacional, d'entitats com Maulets o les CUP, a Sant Cugat aquests col·lectius no s'han volgut sumar a la iniciativa. El portaveu de les JERC, Roger Tugas, lamenta aquesta absència i considera que és una ocasió perduda per unir, d'una vegada per totes, les diferents sensibilitats independentistes.

Roger Tugas

Un dels objectius principals era unir, per fi, totes les entitats independentistes de Sant Cugat. No ha pogut ser, potser és que no es volen contaminar amb nosaltres.


Una de les accions de la campanya ha estat la presentació d'una moció de suport al ple municipal. La moció es va aprovar amb els vots de CiU i ERC. El responsable de la JNC, Jordi Esteban, lamenta especialment la postura d'ICV, que es va abstenir i, segons els responsables de la campanya, va 'menysprear' les reivindicacions independentites.

Jordi Esteban

Lamento l'actitud d'Iniciativa, que va menysprear les nostres reivindicacions.


De moment, la campanya Free Catalonia ha obtingut una trentena d'adhesions a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.