Conesa, sobre la sentència del 9N: 'Ens hem de preocupar per la qualitat democràtica de l'Estat espanyol'


  • Comparteix:

Mercè Conesa, a la sala Ginesta de l'ajuntament

Mercè Conesa, a la sala Ginesta de l'ajuntament

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, considera que la inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau 'ha de preocupar per la qualitat democràtica de l'Estat espanyol'. En declaracions a Cugat.cat, Conesa ha refermat la defensa del municipi als tres condemnats i als 'principis democràtics'. L'alcaldessa considera que aquest fet no debilita el procés independentista, sinó que contribueix que més persones s'hi comprometin.

Conesa ha titllat de 'molt greu' aquesta inhabilitació, que ha tingut lloc en un 'judici express', i ha lamentat que vingui arran d'haver facilitat una votació.

Mercè Conesa

Hem d'estar preocupats de la qualitat democràtica de l'Estat espanyol. No podem entendre com es pot condemnar algú per haver posat les urnes.


Pel que fa a l'impacte que té aquesta condemna del TSJC sobre el procés, l'alcaldessa creu que no l'afeblirà.

Mercè Conesa

No crec que la sentència debiliti el procés. Cada posicionament contrari és un motiu més perquè tantes persones estiguem compromeses.


La sentència, que no és ferma, condemna Mas a dos anys d'inhabilitació, Ortega a un any i nou mesos i Rigau a un any i mig pel procés participatiu del 9 de novembre de 2014. A més, hauran de pagar multes de 36.500, 30.000 i 24.000 euros, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.