El PP insta l'Ajuntament a revisar i retornar les plusvàlues cobrades de més des de 2011


  • Comparteix:

El PP reclama a l'Ajuntament revisar i retornar les plusvàlues cobrades de mes / Foto: Ajuntament

El PP reclama a l'Ajuntament revisar i retornar les plusvàlues cobrades de mes / Foto: Ajuntament

El PP reclama a l'Ajuntament revisar els casos en què ha cobrat plusvàlues sense que el valor de l'immoble hagi incrementat des del 2011. Els populars presenten una moció alternativa a la de C's, en la qual també insten el consistori a elaborar un procediment administratiu àgil i simple per retornar les quantitats cobrades de més. El grup també demana fer una provisió pressupostària per afrontar aquestes devolucions.

Els populars es basen en la sentència del Tribunal Constitucional (TC) del 16 de febrer que, segons el partit, declara inconstitucional exigir l'import quan no hi ha capacitat econòmica a gravar. En concret, el TC ha sentenciat que la plusvàlua no pot gravar 'supòsits en què la capacitat econòmica gravada pel tribut sigui, no ja potencial, sinó inexistent, virtual o fictícia'.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, assegura que no cal canviar la llei actual perquè 'els tribunals ja diuen que no és correcte cobrar la plusvàlua quan es venen immobles per sota del preu de compra'. Benejam explica que aquest és un dels motius que els han portat a presentar una moció paralel·la a la de C's.

Álvaro Benejam

C's s'aprofita una mica de la feina que portem fent durant molts anys. La seva moció es queda curta i la nostra va una mica més enllà.


Fa un mes, quan es va fer pública la sentència, l'Ajuntament va anunciar que ha provisionat en els pressupostos dos milions d'euros per afrontar un eventual pagament per a les plusvàlues recorregudes.

D'altra banda, el grup municipal popular ha emès un comunicat per solidaritzar-se amb Societat Civil Catalana (SCC) i condemna 'el nou atac' als seus membres a la UAB aquest dimarts passat. Els populars consideren que és 'inadmissible que es coarti la llibertat d'expressió' amb agressions de 'violents independentistes radicals'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.