ICV-EUiA demana a la Generalitat que acceleri la implantació de l'índex de preus de lloguer


  • Comparteix:

L'índex pretén regular el preu del lloguer dels habitatges

L'índex pretén regular el preu del lloguer dels habitatges

ICV-EUiA demanarà al ple que s'insti la Generalitat a publicar amb celeritat l'índex de preus de lloguer, la mesura que ha de servir per establir un preu raonable de mercat per a aquest tipus d'habitatge. La moció que presentaran els ecosocialistes també demana que Sant Cugat treballi les polítiques municipals que es puguin derivar d'aquest índex.

L'índex es basarà en els preus de mercat i els establerts a les fiances dipositades a l'Incasòl. També tindrà present elements com la superfície, la ubicació, l'antiguitat i l'eficiència energètica. Quan s'aprovi, els propietaris que posin un habitatge al mercat a un preu superior al que recomani l'índex hauran de comunicar-ho als possibles llogaters i ho hauran de fer constar en el contracte. D'aquesta manera, no podran demanar ajuts com l'aval del lloguer de la Generalitat. En canvi, els propietaris que lloguin a un preu inferior a l'índex tindran preferència en la sol·licitud d'ajuts per a la rehabilitació.

El govern demanarà als municipis que estableixin bonificacions o penalitzacions en l'IBI. També reclamarà a Hisenda que faci el mateix amb l'IRPF o l'impost de societats en funció de si el propietari és una persona o una empresa, respectivament.

La moció demana que la comissió tècnica i social de l'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat treballi les estratègies a seguir un cop es publiqui l'índex. El regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez diu que cal posar-se a treballar perquè les mesures siguin vigents a les properes ordenances fiscals.

Ramon Gutiérrez

Ja podem preparar l'estratègia i demanem que l'Observatori hi treballi. D'aquesta manera, les mesures podrien entrar a les properes ordenances.


La moció d'ICV-EUiA ha rebut esmenes de l'equip de govern i serà aprovada al ple de dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.