L'Ajuntament es mostra 'optimista' en el procés judicial de Torre Negra, que acumula 30 contenciosos


  • Comparteix:

Moment de la xerrada

Moment de la xerrada

El consistori es mostra optimista davant el procés judicial obert amb els propietaris de Torre Negra, que acumula 30 contenciosos en 20 anys, i espera que la tercera modificació del PGM per protegir l'espai 'sigui l'última'. Ho ha exposat el coordinador jurídic d'Urbanisme de l'Ajuntament, Francesc Palau, en una xerrada sobre el futur dels terrenys organitzada pel Col·lectiu Pi d'en Xandri + 20 i el CMSC, a la seu del club. Més de 70 persones han acudit a l'acte on els assistents s'han interessat per la protecció de la Xarxa Natura 2000, l'ampliació de la protecció i el traçat de la Ronda Sud.

Sobre aquesta infraestructura, l'arquitecte municipal, Josep Tarragó, ha dit que l'Ajuntament treballa en seva definició a partir de la connexió de l'avinguda de les Corts Catalanes i el carrer de Llaceres mitjançant un nou tram que uneixi la rotonda del Rotary amb la cantonada de Llaceres amb l'avinguda de Torre Blanca. Això s'inclou en la modificació puntual del PGM, en exposició pública, que aposta per l'alternativa de canviar la classificació de la pràctica totalitat de l’àmbit, ara sòl urbanitzable no delimitat, per la de sòl no urbanitzable però amb reconeixement dels assentaments de sòl urbà.

D'altra banda, l'advocat Francesc Palau ha concretat que, actualment, el consistori està pendent de la resolució de tres processos judicials, entre ells la sentència del Suprem sobre el recurs a l'anul·lació de la segona modificació del PGM del TSJC. Ara, però, l'Ajuntament afronta la tercera sense incloure-hi tots els aspectes que la justícia ha tombat fins ara. Palau ha apuntat que el consistori vol acomplir la voluntat ciutadana de protegir l'àmbit.

Francesc Palau

Treballem perquè aquest planejament urbanístic sigui definitiu. Esperem que a la tercera vagi la vençuda.


Durant la xerrada s'han conegut detalls com el nombre total de propietaris a Torre Negra, un total de 91, o els intents frustrats de l'Ajuntament per arribar a solucions pactades amb petits, mitjans i, fins i tot, el principal propietari, Núñez i Navarro, artífex de la majoria de contenciosos.

L'acte ha coincidit amb el vintè aniversari de la marxa per la preservació de l'àmbit. El portaveu del Col·lectiu Pi d'en Xandri + 20, Kristian Herbolzheimer, ha dit que dissabte que ve faran públic un manifest amb propostes de gestió del territori per obrir un diàleg amb l'Ajuntament.

K. Herbolzheimer

L'ordenació de l'hípica és un desastre, el creixement és descontrolat. Es pot fer més per potenciar els torrents i les rieres.


Herbolzheimer també ha avançat que al ple de dilluns hi haurà el suport unànime dels partits a una declaració de l'entitat per a la protecció integral de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.