El brot de gastroenteritis a l'escola Avenç afecta 273 persones


  • Comparteix:

Escola Avenç

Escola Avenç

El brot de gastroenteritis a l'escola Avenç de Sant Cugat ha afectat fins ara 273 persones, segons l'Agència de Salut Pública. Tots els casos han evolucionat favorablement i han durat entre un i dos dies, amb simptomatologia de vòmits o diarrees. La durada de la malaltia ha estat de 24 hores de mitjana. Segons l'Agència de Salut Pública, l'origen del brot és víric i s'ha confirmat la presència de norovirus en totes les persones afectades.

Els nous casos detectats són casos secundaris que s'han contagiat a partir d'altres persones malaltes i probablement també a partir d'altres que en puguin ser portadores. L'Agència de Salut Pública no descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies ateses les característiques de transmissió del virus i la poca quantitat de partícules virals necessàries per causar malaltia. Per això, s'apel·la a les mesures de control i prevenció de nous casos, i s'han reforçat les recomanacions a l'escola i als pares d'extremar la higiene de l'alumnat, tant a l'escola com a casa. Salut insisteix en el missatge que en cas de presentar simptomatologia s'estigui a casa un mínim de 48 hores després d'haver patit l'últim símptoma.

Segons la direcció del centre ha confirmat a Cugat.cat, aquest divendres hi ha un 7,96% d'alumnes encara amb símptomes que no han pogut anar a classe. L'edat amb més afectac¡ó a hores d'ara són els cinc anys.

L’Agència de Salut Pública recorda que el norovirus s’elimina pels vòmits i la femta durant la malaltia, però els infectats poden eliminar virus per les femtes unes hores abans d’iniciar els símptomes i uns dos dies després de l’últim símptoma, de vegades alguns dies més. Pot haver-hi, a més, portadors de virus sense haver tingut símptomes. Tant la persona malalta amb gastroenteritis per norovirus com un portador sense símptomes poden contaminar superfícies o aliments i transmetre la infecció a altres persones sanes.

Salut continua amb la investigació del brot i l'anàlisi dels resultats obtinguts per confirmar els casos i la relació amb els possibles aliments consumits. La direcció de l'Avenç ha assegurat que estan en contacte diari amb el departament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.