L'equip de govern torna a reivindicar els jutjats i diu que Sant Cugat té equipaments per acollir-los


  • Comparteix:

Jutjats de Rubí

Jutjats de Rubí

El govern local posa de nou sobre la taula la sol·licitud perquè Sant Cugat aculli els jutjats de primera instància i instrucció i manté que la ciutat té equipaments per poder desenvolupar aquesta activitat. Ho farà amb un pronunciament al ple d'aquest dilluns. La petició no ha impedit que l'equip de govern es feliciti per l'acord de la Generalitat per invertir 20 milions en l'ampliació i trasllat dels jutjats de Rubí a un edifici de la mateixa ciutat veïna.

La reivindicació santcugatenca per tenir partit judicial propi i jutjats de primera instància i instrucció va renovar-se el maig de 2012 al ple. Tots els partits van demanar al govern que restablís la petició com una prioritat administrativa i formal. L'objectiu era impulsar el desenvolupament d'un servei públic judicial a Sant Cugat com a experiència pilot d'una seu judicial electrònica.

Cinc anys després, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha exposat el caràcter de 'capitalitat' de Sant Cugat per justificar la ubicació dels jutjats al municipi.

Damià Calvet

Som una ciutat amb un nivell de població i activitat econòmica que ens fa ser una capital. Continuem reivindicant que disposem de tots els equiapments necessaris per poder desenvolupar aquesta tasca de capitalitat.


El govern local farà aquest posicionament aprofitant que en la sessió de dilluns es porta a aprovació la proposta perquè Anna Maria Osa continuï, en un segon mandat, com a jutgessa de pau. El càrrec s'ha de renovar cada quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.