Els partits es comprometen amb la protecció de Torre Negra, tot i 'les legítimes diferències programàtiques'


  • Comparteix:

La masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

La masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

Els partits del ple han refermat el compromís amb la protecció de Torre Negra a la sessió d'aquest dilluns. 'Malgrat les legítimes diferències programàtiques', tots els grups coincideixen que aquest espai natural ha de quedar protegit 'per sempre més de la pressió urbanística'. Tot i la declaració, el Col·lectiu Pi d'en Xandri + 20 ha aprofitat el torn de paraula per expressar la seva inquietud per la gestió feta a la zona fins ara pel consistori.

ESCOLTA-HO

Coincidint amb el vintè aniversari de l'atac al Pi d'en Xandri, els grups municipals han subratllat 'els valors històrics, socials i ecològics únics' de Torre Negra i han destacat 'la necessària contenció de l'expansionisme urbà sobre el medi natural pel bé de les generacions futures'. En aquest sentit, el membre del col·lectiu Pi d'en Xandri +20 Kristian Herbolzheimer ha expressat la preocupació per 'la deixadesa en la gestió' de la zona per part de l'administració.

Kristian Herbolzheim

Demanem que hi hagi un pla de gestió i una política coherent entre les diferents àrees de l'Ajuntament.


Al marge d'aquesta afirmació, la declaració conjunta llegida al ple remarca que 'la complexitat de la protecció de Torre Negra requereix d'un esforç col·lectiu de tots els agents socials, polítics, institucionals i també econòmics'. En aquest sentit, el text aposta per buscar 'una solució a la incertesa que genera la llarga batalla jurídica que lliura l'Ajuntament'.

Per dur a terme aquesta protecció, els grups municipals es comprometen a 'treballar amb la resta de partits de Sant Cugat, amb els agents que desenvolupen activitats a Torre Negra, amb l'Ajuntament de Cerdanyola, amb el Parc de Collserola i amb la Generalitat'. També acorden que facilitaran 'la participació ciutadana en les discussions i en la presa de decisions sobre aquests temes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.